Powiększ litery: -A +A

Logowanie

Dzisiaj jest
Niedziela
16 grudnia 2018
Imieniny obchodzą
Adelajda, Ado, Albina, Alina, Ananiasz, Bean, Zdzisława
Do końca roku zostało
16 dni

Kalendarz

poprzednim miesiącu grudzień 2018 następnym miesiącu
P W Ś C Pt S N
week 48 1 2
week 49 3 4 5 6 7 8 9
week 50 10 11 12 13 14 15 16
week 51 17 18 19 20 21 22 23
week 52 24 25 26 27 28 29 30
week 1 31

Najbliższe wydarzenia

sobota, 22 Gru 09:00
Akademia Nordic Walking
Start Co u nas słychać? Nowiny INFORMACJE DLA OSÓB SAMODZIELNIE WYPEŁNIAJĄCYCH WNIOSEK WIZOWY DO ST. PETERSBURGA
INFORMACJE DLA OSÓB SAMODZIELNIE WYPEŁNIAJĄCYCH WNIOSEK WIZOWY DO ST. PETERSBURGA PDF Drukuj
środa, 23 maja 2018 08:32

Jak najszybciej i najskuteczniej wypełnić wniosek wizowy do Rosji:

Wniosek wizowy wypełniamy wyłącznie elektronicznie w języku ROSYJSKIM BĄDŹ ANGIELSKIM i drukujemy za pomocą specjalnej strony internetowej Departamentu Konsularnego MSZ Rosji: http://visa.kdmid.ru.

Uwaga przy wstrzymaniu wypełniania formularza na czas dłuższy niż 20 minut, sesja zostanie zamknięta. W przypadku, jeśli Pastwo nie zapisali numeru wniosku lub nie zachowali kopii roboczej, należy rozpocząć wypełnianie ponownie.

Sposób wypełnienia elektronicznego formularza wniosku wizowego

  1. Z wyświetlonej listy „Kraj“, w którym znajduje się placówka dyplomatyczna, urząd konsularny Federacji Rosyjskiej lub Rosyjskie Centrum Wizowe, wybrać kraj gdzie Państwo zamierzają wnioskować o uzyskanie wizy.

Z wyświetlonej listy „Język podpowiedzi“ proszę wybrać odpowiedni język. Podpowiedzi te będą wyjaśniać sens pytań, na które należy udzielić odpowiedzi. Jeśli do podpowiedzi wybrali Państwo język rosyjski, wszystkie odpowiedzi na pytania wniosku wizowego należy wprowadzać wyłącznie w języku rosyjskim za wyjątkiem nazwisk, imion, adresów i nazw instytucji, które należy wpisać w języku angielskim. W przypadku wyboru języka innego niż rosyjski, wszyskit Państwa odpowiedzi powinny być wpisane w języku ojczystym z wyłącznym wykorzystaniem znaków alfabetu łacińskiego. W razie występowania w nazwisku lub imieniu znaków alfabetu języka ojczystego nie zawartych w alfabecie łacińskim (takich, jak Ñ, É, Ü, Ā, Ŏ lub Ç), przy wypełnianiu poszczególnych pól formularza należy wpisać transliterację, umieszczoną w pierwszym odczytywanym elektronicznie wierszu wpisu w Państwa paszporcie.

Gdzie mogą mieć Państwo największe problemy w wypełnianiu wniosku ( pomijamy pytania bezpośrednio skierowane do Państwa o numer paszportu, nazwiska, adres itd - bo to każdy wie jak wypełnić)

Purpose of visit (section) - Tourism (Turystyka)

Purpose of visit - Tourism (Turystyka)

Visa Category and type - Common Tourist ( Zwykła turystyczna)

Number of entries - Single (Jednokrotna)

Date of entry into Russia 16.July.2018

Date of exit from Russia 20 July 2018

Kolejne pytania dotyczą Państwa.... Pamietaj, że przed miejscem urodzenia wpisujemy POLAND np. Poland, Zgierz ( jeśli urodzili się Państwo w Zgierzu)

Which institution you are going to visit - Travel Company

Name of organization - RT BUSINESS

Address - RUSSIA, ST.PETERSBURG, 191186, KANAL GRIBOJEDOWA D.5E

Reference number - 007765

Confirmation number - 41343

Itinerary - Sankt Petersburg

Do you have medical insurance policy valid in Russia? Yes

Provide details - Signal Iduna Travel Insurance K1480725

Kolejne punkty wniosku dotyczą Państwa

Select the location where you will be applying for your visa - Visa  application center (Warsaw)

UWAGA!

za każdym razem jeśli chcą Państwo przejść na kolejną stronę należy kliknąć Kontynuuj, jeśli muszą Państwo przerwać wypełnianie wniosku bo np. córka przyszła w odwiedziny klikamy Zachowaj kopie roboczą, a jeśli trzeba sprawdzić, czy pola zostały uzupełnione poprawnie, to klikamy wstecz.

BARDZO WAŻNE:

System po wypełnieniu wniosku podsumuje Państwu najważniejsze dane, aby mogli Państwo sprawdzić jeszcze raz ich poprawność.

Jeśli wszystkie dane są poprawne należy wydrukować wniosek wizowy ( musi mieć 2 kartki, nie dwustronnie ), podpisać go, spiąć zszywaczem, doczepić zszywaczem biurowym podpisane na odwrocie zdjęcie i oddać wraz z paszportem ( ważnym 180 dni, z przynajmniej dwoma pustymi stronami obok siebie) niezwłocznie do biura UTW, UL. Łęczycka 24.

Można dzwonić do p.  Katarzyny Witczak – tel. 726 666 618 i korzystając z instrukcji telefonicznej samodzielnie wypełnić wniosek.

Osoby, które potrzebują pomocy przy wypełnianiu wniosku wizowego zapraszamy  - 29 maja (wtorek) do biura ZU3W, ul. Łęczycka 24, w godz. 11- 15 (osoby dotychczas nie umówione na konkretną  godzinę proszone są o wcześniejszy kontakt telefoniczny 512 251 063).

 
RocketTheme Joomla Templates